2011. október 24., hétfő

Garda ebéd

A hosszú út (nagyjából térben és időben) közepén a Garda tónál megálltunk egy hosszabb pihenőre. Peschiera del Garda-nál, a tó déli csücskénél kanyarodtunk le az autópályáról, egész felüdülés volt egy kicsit elvegyülni a helyiek és turisták között, sétálni a tó közelében. Alighogy beértünk  a településre találtunk egy kis parkolót, ahol az Ausztriában is gyakori max. 2 órát lehet parkolni ingyen megoldással hagytuk az autót.  (a műszerfalra egy cetlit helyeztünk, megjelölve az érkezés időpontját) 
Itt torkollik a Mincio-folyó a tóba, emiatt nagyon hangulatos az egész kis település, szinte bármerre nézünk vizet látunk, a folyó és a tó partján pedig éttermek, kávézók. Ki is néztem egy nagyon szimpit, a lelkesedésem aztán alábbhagyott, jól elküldtek azzal a felkiáltással, hogy már nincs ebéd. Tudnak élni ezek az olaszok, hiába ebédidő, van az a pont, amikor már nem fogadnak új vendéget, feltehetően rohannak haza kipihenni az egész délelőtti fáradalmat. Hát beültünk egy másikba, amely ugyan egy forgalmasabb út mellett volt (a kilátás az alábbi fotón), de legalább fogadott bennünket, nézegettük a cool autókat és motorokat, (erről Ő tudna jobban nyilatkozni), a kiszolgáló lány meg nagyon kedvesen, mosolygósan hozta az ételeket. Ezek az olasz csajok annyira érzik, hogyan  kell nőnek lenni, viselni tudják a legegyszerűbb ruhát is, szép smink, vállra omló fényes haj. Én meg sötét árkokkal a szemem alatt, 7 órányi ülés formával a hátamon nem voltam sem üde, sem friss. 
Van sok fagyizó is, a jó nagy adag, lapáttal kenős fajtából, temérdek ízben. Az árak nyaralóhelynek megfelelően magasak, főleg a magas árfolyam miatt.... És ez volt az a pillanat, amikor eldöntöttük, nem váltjuk át a költéseinket forintra. Teljesen felesleges.
Peschiera del Garda

Garda megér egy misét, ez tényleg csak egy kis kóstoló volt, egyszer talán visszatérünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...