2012. március 28., szerda

Cavaillon és a piac


Jó sokáig reggeliztünk :o)))

Majd elindultunk a legközelebbi piacra. Minden tervet felrúgva. Nekem Provence piac nélkül nem lehetséges. A neten megnéztem, hogy ezen a napon hozzánk legközelebb Cavaillon-ban van piac, ezért a vidék felfedezését megelőzően piacoztunk.
A piacozás egy életforma, szívesen merülök el a nyüzsgő hangulatban, nélkülözhetetlen a morajló tömeg, az árusok és vevők által okozott hangzavar, körülvesznek illatok és ízek. Cavaillon önmagában nem nagy látványosság. (A szállástól kb. 20 km-re.) A központba mentünk, találtunk ingyenes parkolóhelyet.
A piacon van mindenféle, természetesen, ami érdekelt a helyi jellegzetes ételek, italok, kézműveskedések és a mindennapi gyümölcs, zöldség, fűszerek, levendula. Nagyon tetszett, hogy óriási nagylevelű mentát lehet vásárolni, ami előre kötegelt.Az oliva stand nagyon tetszett, s egyet ki is próbáltunk. Itt millió féle ízesítéssel, fűszerezéssel, töltött, töltetlen, magos, vagy anélküli formában a kívánt mennyiségben lehet vásárolni. Árulnak valami massza félét is, talán őrölt oliva különböző fűszerezéssel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...